Aktualny jadłospis:
Alergeny:
- Zboża zawierające gluten.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne.
- Soję i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy tj. Migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie.
- Gorczyca.
- Seler i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczaniu na SO2
- łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
Rodzice uczniów korzystających z obiadów mają obowiązek zgłosić telefonicznie (od 7.00 – 8.30) bądź osobiście nieobecność dziecka w szkole z powodu choroby lub innej przyczyny. Zgłoszenie zostaje odnotowane w sekretariacie szkolnym i przekazane Pani intendentce w celu rozliczenia płatności za obiady.
REGULAMIN STOŁÓWKI
Szkoły Podstawowej nr 1
w Goczałkowicach Zdroju
-
Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów i pracowników SP nr 1.
-
Warunkiem korzystania z posiłków jest dostarczenie wypełnionej karty zgłoszeniowej.
-
Koszt jednego
obiadu wynosi 5,00 zł.
podwieczorku 1,50 zł.
-
Odpłatność za obiady proszę uregulować do 10 dnia każdego miesiąca na podstawie podanej kwoty przez e-dziennik.
-
W przypadku nieobecności w szkole należy zgłosić ten fakt telefonicznie lub przez e-dziennik.
-
Harmonogram wydawania posiłków:
10:45 – 11:30 dla klas I , II, III
podwieczorek dla klas I -III
11:30 – 11:50 dla klas IV, V, VI A, VI C
12:35 – 12:55 dla klas VI B, VI D, VII, VIII
-
Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek.
-
W stołówce wywieszony jest jadłospis na 2 tygodnie.
-
W szczególnych sytuacjach (awaria urządzeń, absencja personelu) zastrzega się możliwość dokonania zmian
w jadłospisie bez wcześniejszego ich publikowania.
-
Przed wejściem na stołówkę zdezynfekuj ręce.
-
Uczeń zabiera gotową porcje ze sztućcami z okienka podawczego.
-
Każdy uczeń zobowiązany jest do kulturalnego zachowania się i spożywania posiłków oraz do utrzymania porządku
i odnoszenia po sobie naczyń i zachowanie dystansu. Zabrania się zmiany miejsc w trakcie konsumpcji posiłków.
-
Należy przestrzegać poleceń wydawanych przez nauczycieli dyżurujących i personelu kuchennego.
-
Rezygnacja z obiadów jest możliwa po uprzednim zgłoszeniu
u pani intendentki telefonicznie lub przez e-dziennik i uregulowaniu odpłatności do dnia decyzji.
-
Za szkody materialne spowodowane umyślnie przez dzieci odpowiadają finansowo rodzice.
-
W przypadku negatywnego zachowania się dziecka
w stołówce zostaną podjęte następujące czynności:
– powiadomienie wychowawcy klasy,
– pisemne powiadomienie rodziców,
– wykluczenie dziecka z listy żywieniowej.
Wpłaty za żywienie dokonujemy:
Bank: BS/Pszczyna
Nr konta: 66 8448 0004 0033 6835 2000 0001
Wyciąg ze Statutu szkoły § 22 dotyczący organizacji żywienia.
- W szkole funkcjonuje kuchnia i stołówka.
- Uczniowie mogą odpłatnie korzystać w ciągu dnia z jednego gorącego posiłku.
- Posiłki mogą być spożywane tylko w stołówce szkolnej.
- Posiłek jest wydawany w godzinach ustalonych przez dyrektora szkoły w danym roku szkolnym.
- Posiłek może być wydawany na przerwach i podczas lekcji.
- Harmonogramy spożywania posiłku określa wicedyrektor szkoły w porozumieniu z intendentem.
- W stołówce podczas posiłków mogą przebywać tylko uczniowie i pracownicy szkoły.
- Do korzystania z posiłków uprawnieni są:
1) uczniowie wnoszący opłaty indywidualnie,
2) uczniowie, których wyżywienie finansuje Ośrodek Pomocy Społecznej
3) pracownicy zatrudnieni w szkole
- Zwolnienia z całości lub części opłat określa organ prowadzący.