Stołówka szkolna

W bieżącym roku szkolnym cena obiadu w stołówce szkolnej wynosi 3 zł, natomiast obiadu i podwieczorku 4,50 zł.

 

Aktualny jadłospis:

ALERGENY

  1. Zboża zawierająca gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica, orkisz, kamut, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne,
  2. Skorupiaki i produkty pochodne,
  3. Jaja i produkty pochodne,
  4. Ryby i produkty pochodne,
  5. Orzeszki ziemne, orzeszki arachidoweprodukty pochodne,
  6. Soję i produkty pochodne,
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie,
  9. Pistacjowe, makadamie i produkty pochodne,
  10. Seler i produkty pochodne,
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na S02,
  13. Łubin i produkty pochodne,
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Rodzice uczniów korzystających z obiadów mają obowiązek zgłosić telefonicznie (od 7.00 – 8.30) bądź osobiście nieobecność dziecka w szkole z powodu choroby lub innej przyczyny.  Zgłoszenie zostaje odnotowane w sekretariacie szkolnym i przekazane Pani intendentce w celu rozliczenia płatności za obiady.

Comments are closed.